Naspers-backed Luno breidt uit naar Australië

Marius Reitz

Naspers-backed cryptocurrency platform Luno breidt zich uit in Australië als bitcoin rally 59% dit jaar te midden van de coronavirus pandemie.

Terwijl de handel van AustraliÓ in Bitcoin Up een nieuw verslag in Februari bereikte, zijn de aantallen nog lager dan verwacht overwegend de grootte van de economie van het land en de economische indicatoren, Luno GM Marius Reitz bovengenoemd in een gesprek. Dit maakt tot het land een ideaal uitbreidingsdoel voor de cryptocurrencyuitwisseling, die ook in verscheidene andere markten, met inbegrip van Zuid-Afrika, Nigeria en het UK werkt, zei hij.

Volgens Bitcoin.com bereikte de op crypto gebaseerde handel in Australië in februari bijna 74.000 dollar, tegenover 44.000 dollar in januari. Australië heeft een vervijfvoudiging gezien van het aantal fintechbedrijven in vijf jaar tijd, en heeft een ondersteunende regelgevende omgeving, zei Reitz.

Luno, die zeven jaar geleden werd opgericht, heeft ongeveer miljoen gebruikers aan zijn platform sinds de uitbarsting van Covid-19 toegevoegd aangezien het virus meer mensen duwde om digitale manieren te zoeken om menselijke contact te verhandelen en te beperken. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf heeft 350 mensen in dienst, verspreid over kantoren in Afrika, Europa en Azië.

Het bedrijf is een van de tientallen cryptocentrische platforms die wereldwijd zijn ontstaan als reactie op de stijgende vraag.

Luno trok in 2015 $3 miljoen aan financiering aan, onder leiding van Naspers. Naspers, Balderton Capital UK, Rand Merchant Investment Holdings, Venturra Capital en Digital Currency Group hebben allemaal een minderheidsbelang van minder dan 20%.  – (c) 2020 Bloomberg LP