Lancering in 3, 2 … Dit is waarom Bitcoin $ 40.000 breekt anders is dan de vorige keer

Bitcoin brak de afgelopen drie dagen $ 40.000 in een sterke herstelrally, aangezien BTC zich in de nabije toekomst boven het sleutelniveau zou kunnen stabiliseren.

De prijs van Bitcoin ( BTC ) brak op 6 februari voor het eerst in 23 dagen boven de $ 40.000. Maar deze keer is het marktsentiment een stuk rustiger met een minder oververhitte derivatenmarkt.

De combinatie van een minder drukke Bitcoin-futuresmarkt, de verkoopdruk van een piek in walvissen en een snel herstel zou BTC deze keer kunnen helpen stabiliseren boven $ 40.000.

Bitcoin herstelt snel nadat walvissen zijn verkocht

Op 29 januari zei een pseudonieme Bitcoin-onderzoeker en analist die bekend staat als „Material Scientist“ dat de orderstroom voor „megawalvissen“ een recordhoogte bereikte.

Dit betekent dat de verkoopdruk van walvissen die $ 1 miljoen tot $ 10 miljoen aan bestellingen afhandelden een recordhoogte bereikte. De analist zei destijds:

“Walvissen kochten bijna alles terug wat ze sinds 40.000 dollar hadden verkocht, en megawalvissen staan ​​op het punt een nieuwe ATH te maken op hun orderstroom. De neerwaartse trend is voorbij, IMO. Binnenkort nieuwe ATH, mis het niet! “

Als de prijs van Bitcoin $ 40.000 als een nieuw ondersteuningsgebied vaststelt, zou dit een zeer positieve prijstrend op korte termijn voor BTC bewerkstelligen.

Het zou betekenen dat BTC nu naar zijn hoogste punt ooit kan stijgen zonder de enorme verkoopdruk van grote walvissen en vermogende investeerders

Om zijn bullish structuur te behouden, zou Bitcoin op korte termijn twee belangrijke ondersteuningsniveaus moeten beschermen: $ 40.000 en $ 37.834.

Ondertussen is er volgens de analisten van Whalemap, een data-analyseplatform dat walvisgegevens bijhoudt, een samenloop van walvisondersteuningen voor $ 37.834 en $ 36.290.

Als Bitcoin afbreekt van $ 40.000, zijn deze twee ondersteuningsgebieden cruciaal om te verdedigen. Beneden deze twee niveaus zou waarschijnlijk resulteren in een bearish trend op korte termijn. De analisten schreven :

“Samenvloeiing van walvissen ondersteunt $ 37834 -> $ 36290. Ook in dat gebied is gisteren een nieuwe cluster gevormd. Dit zou BTC een mooie basis moeten geven om op te stijgen als we er ooit komen. Anders zou $ 39843 ook wat hulp moeten bieden. „